Ministrul de interne al Marii Britanii, John Reid, a dat cele mai clare indicii de pana acum ca Marea Britanie va impune restrictii cetatenilor romani si bulgari care intentioneaza sa vina in Marea Britanie in cautare de lucru dupa 1 ian 2007.

"Avand in vedere ca migratia la nivel global este in crestere si ca Uniunea Europeana continua sa se extinda, trebuie sa fim pregatiti sa facem fata unor noi provocari, inclusiv in domeniul punerii in aplicare a legii."

"Tocmai de aceea, am spus-o deja si o repet acum, trebuie sa tratam cu multa atentie problema imigratiei, inclusiv in ceea priveste deciziile care urmeaza sa fie luate in privinta Romaniei si Bulgariei", a spus ministrul de interne al Marii Britanii.

Recent directorul general pentru ocuparea fortei de munca din cadrul Comisiei Europene, Nikolaus van der Pas, a declarat la Bucuresti ca nu va recomanda impunerea de restrictii pentru acest domeniu in raportul de monitorizare pe care Comisia Europeana il va publica la sfarsitul acestei luni.

"Raportul Comisiei nu se va referi doar la problematica fortei de munca, ci la toate domeniile." "In domeniul meu de responsabilitate situatia a evoluat pozitiv asa ca nu am nici un motiv sa recomand impunerea unor restrictii", a declarat domnul van der Pas.

Restrictionarea liberului acces pe piata fortei de munca pentru muncitorii romani si bulgari, dupa aderarea celor doua tari, este un subiect discutat de autoritatile mai multor tari din Uniunea Europeana.

Ungaria a anuntat deja ca ar putea impune restrictii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.