Procurorii DNA i-au prezentat, ieri, fostului prim-ministru PSD Adrian Nastase materialul de urmarire penala in dosarul Zambaccian, cauza in care e acuzat ca ar primit de la Irina Jianu - fostul presedinte al Consiliului de Conducere din Inspectoratul de Stat in Constructii - o mita in valoare de 400.000 de euro.

La iesirea din sediul DNA, Nastase l-a atacat dur pe Daniel Morar, procurorul sef al institutiei. "Dosarul Zambaccian, in regia lui Daniel Morar, este precum referendumul din Transnistria: rezultatul se stie dinainte. E clar ca DNA-ul lucreaza acum cu toate motoarele pentru ca acest dosar sa fie trimis in instanta inainte de raportul de tara - asa cum a sustinut si domnul Morar cu ceva vreme in urma", a opinat Nastase. De subliniat este faptul ca fostul premier l-a acuzat pentru prima data pe Miron Mitrea, dupa ce a vazut declaratiile acestuia din dosar. Nastase sustine ca fostul ministru al transporturilor ar fi facut anumite comentarii legate de campania electorala din 2004. "Probabil a inceput sa faca politica mai mult cu procurorii la DNA decat cu colegii de partid", a mai spus fostul premier.

Fostul prim-ministru a mai declarat ca dosarul Zambaccian e unul politic, construit la comanda, unul murdar, un dosar impotriva unui adversar politic. "Va ramane o pata rusinoasa in istoria DNA-ului. Doi ani s-a incercat construirea unui dosar de coruptie in legatura cu eventuale comisioane de la Bechtel, EADS, vanzari de copii, de organe de copii, privatizari... Nu s-a reusit. S-au lansat zvonuri ca as fi proprietar de munti, de dealuri, de lacuri - nu s-au confirmat", a mai afirmat fostul prim-ministru PSD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.