Conducerea DNA a infirmat punerea in miscare a actiunii penale fata de oamenii de afaceri Gelu Tofan si Cristian Buciu, dar si fata de procurorul Constantin Gherta de la Parchetul General, anchetatorul care a dispus arestarea preventiva a omului de afaceri Stefan Radulescu. Impotriva lui Gherta fusese deja dispusa inceperea urmaririi penale, de catre procurorul Constantin Balcan de la DNA, in urma mai multor plangeri depuse de sotii Mariana si Stefan Radulescu.

Procurorul Gherta considera ca infirmarea amintita constituie o bila neagra acordata procurorului Constantin Balcan despre care crede ca "este absolut incredibila disperarea cu care acest procuror, fost senator FSN si primar de Urziceni, actioneaza in scopul evident de a obtine o eventuala suspendare din functie a subsemnatului si, implicit, inlaturarea din dosarele penale privindu-l pe Stefan Radulescu pentru a-i asigura acestuia protectie".

Conducerea DNA a infirmat punerea in miscare a actiunii penale fata de oamenii de afaceri Gelu Tofan si Cristian Buciu, dar si fata de procurorul Constantin Gherta din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul intocmit ca urmare a plangerilor depuse de sotii Mariana si Stefan Radulescu. Informatia a fost confirmata, ieri, de catre purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Solutia conducerii DNA reprezinta o "bila neagra" acordata procurorului Constantin Balcan, magistratul care a dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Gherta, Buciu si Tofan.

Procurorul Constantin Gherta a sustinut de la bun inceput ca este o victima a unor interese obscure si ca singurul motiv pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sa este acela de a-l scapa basma curata pe Stefan Radulescu. Acesta este cercetat in opt dosare penale intocmite de catre procurorul Constantin Gherta de la Parchetul General. "Singurul lucru urmarit de acest procuror Balcan a fost acela de a ma suspenda pe mine, astfel incat Stefan Radulescu sa scape basma curata. O data cu infirmarea punerii in miscare a actiunii penale, nu se poate cere suspendarea mea", a precizat, ieri, procurorul Constantin Gherta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.