Szocs Imre (36 ani) si Torok Ianos (42 ani), cei doi alpinisti de la Clubul Alpin Roman "Transilvania", care pierdusera, miercurea trecuta, legatura cu membrii expeditiei echipajului ce incearca sa cucereasca varful Nanga Parbat (8.125 m), sunt in afara oricarui pericol si vor cobori spre tabara de la 6.200 metri. Anuntul a fost facut, ieri, de catre Dorin Dragoi - unul dintre membrii echipajului care s-a intors vineri in Romania.

Acesta a dezvaluit ca Alexandru Floricioiu - liderul grupului - a reusit sa ia contactul radio cu cei doi colegi disparuti, care i-au comunicat ca se vor intoarce la tabara 2, aflata la 6.200 metri si vor astepta imbunatatirea vremii, urmand ca apoi sa atace din nou varful. "Imre si Ianos sunt batuti de vanturi. Nu e prima data cand se intampla asa ceva. in plus, cei doi sunt cei mai experimentati dintre membri echipajului", a declarat Dragoi, care a precizat ca "nu stiu exact cand au reusit sa fie contactati, pentru ca legatura mea telefonica cu Floricioiu a fost foarte proasta".

Tinand cont de faptul ca moralul echipei este acum puternic si ca partea tehnica a traseului a fost escaladata, este foarte posibil ca tentativa echipei de alpinisti romani de a atinge "Muntele Ucigas" sa reuseasca. "E nevoie de vreme buna si conditie fizica excelenta", a spus Dragoi, care a amintit ca patru dintre membrii actualului grup de alpinisti au mai incercat escaladarea Nanga Parbat si in 1998, insa au atins doar 7.850 metri, fiind intorsi din drum de conditiile meteo nefavorabile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.