Premierul Tony Blair a participat la o intalnire secreta cu un grup de oameni de afaceri britanici, unde s-a subliniat oportunitatea primirii neconditionate a muncitorilor din Romania si Bulgaria pe piata muncii din Marea Britanie, dupa aderarea la UE a celor doua tari

Dupa cum relateaza cotidianul britanic "The Observer", intalnirea s-a tinut la resedinta magnatului britanic din Kensington, Roland Rudd. Cunoscut om de afaceri si specialist in PR, el este bun prieten cu comisarul european Peter Mandelson. Conform cotidianului citat, oamenii de afaceri prezenti la intrunire fac parte din grupul infiintat de Rudd in martie 2005, Business for New Europe (BFNE), si sprijina migrarea fortei de munca din tarile care se vor integra la 1 ianuarie 2007.

Printre participanti s-au aflat Roger Carr, presedintele companiei Centrica, Philip Hampton, presedintele cunoscutului lant de magazine Sainsbury, si Sir Nigel Rudd, presedintele grupului Boots. Acestia au afirmat ca este nevoie de "o Uniune Europeana reformata, largita si cu o piata libera".

Contactat de ziaristi, Rudd a confirmat desfasurarea reuniunii, precizand ca intalnirea s-a bucurat si de participarea premierului Tony Blair. Cu toate acestea, Rudd a refuzat sa intre in detaliile discutiilor purtate. "Au fost abordate subiecte pe care le-am considerat importante", s-a multumit sa spuna magnatul britanic, conform purtatorului de cuvant al BFNE.

De altfel, premierul britanic si-a exprimat sprijinul pentru integrarea pe piata muncii din Marea Britanie a muncitorilor romani si bulgari in urma cu o saptamana, intr-un discurs tinut in fata sindicalistilor. Cu acel prilej, Blair sugera ca varianta de compromis, posibilitatea eliberarii unor permise de munca pe termen limitat. Liderul unei importante uniuni sindicale, Brendan Barber, spunea, la randul lui, ca nu emigrantii sunt problema, ci legile britanice, care permit angajatorilor sa coboare nivelul salariilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.