Peste 2.000 de angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) sunt pregatiti sa intervina in cazul unor evenimente nedorite care ar putea tulbura buna desfasurare a Summit-ului Francofoniei. Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a luat toate masurile necesare derularii in siguranta a celei de-a XI-a Reuniuni la nivel inalt a Organizatiei Internationale a Francofoniei, organizate la Bucuresti, in perioada 25 - 29 septembrie a.c. In acest sens, au fost angrenate forte impresionante din cadrul structurilor subordonate MAI - Politie, Politie de Frontiera, Jandarmerie, Situatii de Urgenta - care, prin misiuni speciale, vor asigura ordinea, linistea si securitatea pe parcursul celor 5 zile in care Romania devine "capitala francofoniei".

Din randul IGSU sunt pregatiti sa actioneze, in situatii de urgenta, peste 2.000 lucratori din Bucuresti, Ilfov si judetele limitrofe, fiind deja demarat procesul de selectionare si verificare a celor mai performante mijloace de interventie pentru stingerea incendiilor si descarcerare. "Pentru buna desfasurare a summit-ului, personalul IGSU va intensifica schimbul reciproc de date si informatii cu celelalte structuri din cadrul MAI sau alte institutii abilitate, indeplinirea corespunzatoare a misiunilor specifice fiind prioritara", se precizeaza intr-un comunicat remis de MAI.

Totodata, spun specialistii, va creste numarul controalelor tehnice de specialitate pentru prevenirea incendiilor in toate obiectivele de interes, acordandu-se atentie sporita celor de importanta deosebita pentru siguranta statului si a delegatiilor oficiale din cele 63 de state asteptate sa participe la reuniune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.