Adevarul a continuat ancheta sa in cazul Stanoiu, iar detaliile iesite la iveala indica faptul ca avem de-a face cu o tovarasa care nu a precupetit nimic pentru a face cariera

Mai multi fosti colegi ai Paulei, alias Sanda, alias Rodica Stanoiu, dau detalii despre activitatea acesteia. Deocamdata s-a gasit dosarul Sandei, dar cel al Paulei a disparut.

Turnatorii intre prieteni

Potrivit informatiilor obtinute de Adevarul, una din cele cinci colege turnate de Rodica Stanoiu, alias Paula si Sanda, ar fi Iolanda Eminescu, nepoata poetului national. Eminescu a condus o perioada Institutul de Cercetari Juridice, unde a lucrat si Stanoiu. "Au fost prietene la catarama. Nu imi vine sa cred ca a turnat-o, dar era o viperina", ne spune una din fostele colege ale lui Stanoiu.

Mai multi fosti colegi admit insa ca se banuia ca Rodica Stanoiu ar fi putut fi informatoarea Securitatii, dar nu se stia nimic concret. Oricum, fostii colegi nu ezita sa o caracterizeze pe Stanoiu ca pe o "vipera". Unul dintre ei spune ca aceasta "avea o singura calitate: era bun criminolog, dar nu avea calitati umane". Iolanda Eminescu a fost un ilustru jurist, "un mare civilist", care a decedat in urma cu cativa ani.

Conform informatiilor obtinute de Adevarul, fostul ministru al justitiei si-ar fi turnat cel putin cinci colegi, se pare majoritatea femei. Stanoiu lucra la acea vreme direct cu doi ofiteri de Securitate, Marian Ureche si Jean Paul. in dosarele descoperite de CNSAS, in care semneaza (cu scrisul doamnei Stanoiu) turnatoarea Sanda si turnatoarea Paula, mai apar si alte nume de securisti care raspundeau de cei din justitie si cercetare juridica. Ureche, insa, a ajuns in perioada comunista seful Directiei I a Securitatii si, dupa ce Sanda, alias Paula, alias Rodica Stanoiu a ajuns ministrul justitiei, a fost numit de aceasta in fruntea serviciului secret al M.J.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.