In incercarea de a opri scurgerile de informatii din cadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), in urma carora mai multe persoane au amenintat ca vor actiona in judecata institutia, conducerea Colegiului CNSAS a propus, in sedinta sa de ieri, "inregistrarea" convorbirilor telefonice purtate de membrii Colegiului. Conform unor surse din institutie, sedinta de joi a debutat cu scandal, dupa ce conducerea Consiliului a propus inregistrarea convorbirilor telefonice ale membrilor sai, pentru a afla cine arunca informatii confidentiale pe piata.

Propunerea conducerii Consiliului a survenit pe fondul repetatelor amenintari de la persoane care, invocand legea, sustineau ca ne vor chema in judecata, ultima dintre ele fiind ex-ministrul justitiei Rodica Stanoiu. in aceeasi sedinta, pe langa discutiile privind ascultarea telefoanelor, Colegiul CNSAS a dezbatut mai multe probleme administrative, dar a dat si zece verdicte, dintre care cinci au confirmat colaborarea unor politicieni cu Securitatea ca politie politica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.