Membrii CSM au pus ieri in discutie neconstitutionalitatea unora dintre articolele noului Cod de procedura penala (Cpp), intrate in vigoare la data de 6 septembrie, desi la 7 septembrie au fost aprobate alte modificari, care n-au aparut insa in Monitorul Oficial. Presedintele Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Dan Lupascu, a semnalat ca legislatia referitoare la activitatea magistratilor intra in vigoare prin ordonante de urgenta fara a primi avizul plenului CSM, asa cum cere Constitutia. El a facut referire atat la noul Cpp, cat si la Legea 247 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente.

Tinand cont de afirmatiile membrilor CSM referitoare la neconstitutionalitatea unora dintre articolele Cpp, presedintele CSM, Iulian Galca, a propus redactarea unui memoriu in care sa fie semnalate toate problemele legate de noile modificari ale acestuia, urmand ca plenul Consiliului sa ia in discutie daca il va trimite Curtii Constitutionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.