Impotrivire. Atanasiu a anuntat ieri ca va ataca in contencios administrativ decretul prin care presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie
El a precizat ca va demisiona din functie doar daca cercetarea penala va dura mai mult de 45 de zile, cat dureaza interimatul la conducerea MApN. Despre decizia presedintelui Basescu, Atanasiu a spus ca "este vorba de un act neconstitutional", asa incat se va supune Justitiei, desi "presedintele nu tine cont de prezumtia de nevinovatie". Atanasiu a cerut procurorilor sa demareze cat mai rapid procedura penala in cazul sau. "Presedintele mi-a raspuns politic la o propunere legala si bazata pe o sustinere larga din partea romanilor, privind retragerea trupelor romane din Irak", a subliniat Atanasiu.

PNL il sustine in continuare pe ministrul Apararii. La intalnirea de la Palatul Victoria, mai multi lideri PNL au vrut sa ameninte cu ruperea Aliantei DA daca Basescu il va suspenda pe ministrul liberal. Cei mai porniti impotriva presedintelui au fost parlamentarii Crin Antonescu si Puiu Hasotti. Premierul a fost insa calm si a cerut partidului sa nu ia decizii grave inaintea Raportului de tara.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.