Fostul vicepremier George Copos nu s-a prezentat ieri la instanta suprema, unde a inceput procesul “Loteria”. De altfel, judecatorii au decis sa fixeze un nou termen pentru data de 18 octombrie, intrucat procedura de citare nu a fost indeplinita

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat pentru 11 octombrie, judecarea dosarului "Loteria", in care fostul vicepremier George Copos este judecat, in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, au anuntat surse judiciare. Noul termen a fost acordat pentru ca o parte din dosar - SC Transilvania Oil SRL - nu a fost citata, iar membrii completului ales aleatoriu pentru judecarea dosarului nu s-au intors cu totii din concediu.

In acest dosar, alaturi de George Copos procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au mai trimis in judecata pe Roza Gilio Giuzepe, cetatean roman, actionar la SC Ana Electronic SA, SC Group SA, Ana Pan SA, administrator unic (director) la SC Romtour G.M. Impex SRL, membru fondator al Fundatiei "Pro Rapid" si pe Ioan Ratiu Stelian, administrator la SC Transilvania International SRL.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala a inculpatilor Cristea Nicolae, fost director general si presedinte al consiliului de administratie in cadrul Companiei Nationale "Loteria Romana", membru fondator al Fundatiei "Pro Rapid" si a lui Rogoveanu Gabriel, agent imobiliar la SC Euroinvest... SRL.

Mai mult, in cazul lui George Copos si Nicolae Cristea, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator prin indisponibilizarea sumelor de bani aflate in conturile acestora pana la concurenta sumei care reprezinta valoarea prejudiciului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.