Primul tronson al viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov intre iesirea din Capitala si Ploiesti a fost deja stabilit, dar proprietarii de terenuri, mai ales cei care locuiesc chiar pe acele amplasamente, nici nu vor sa auda de evacuare. Despagubirea baneasca li se pare mult prea mica fata de nivelul actual al preturilor de pe piata imobiliara, iar faptul ca va trebui sa renunte la intreaga gospodarie I-a adus pe multi in pragul disperarii.

"Asta e casnicia noastra de-o viata, noi din ce avem aici, din asta traim, unde sa ne ducem? Poate doar asa, daca ne muta undeva cu totul sau daca ne construieste tot ce este acum, cu gaze, apa, curent si toate celelalte", spun proprietarii, vadit enervati de perspectiva evacuarii.

La Barcanesti "va fi crima"

"Cand oi vedea ca vine cu buldozerul sa-mi demoleze casa, cred ca o sa fac infarct aici, in fata curtii", ne-a marturisit Norica Enache. Gospodaria ei se afla, in Barcanesti-Prahova, exact pe locul in care viitoarea autostrada va intersecta DN1, astfel ca, potrivit proiectului, va trebui evacuata pentru cauza de utilitate publica. "Cand or sa vina sa ne evacueze, aici va fi crima, ascultatI ce va spun! Ne-au zis ca o sa ne dea 500-600 milioane, dar ce sa faci azi cu banii astia, ca numai o garsoniera la Ploiesti e peste 800 de milioane? Eu fara 3-4 miliarde nu ies de-aici", a mai spus gospodina.