Timp de o saptamana, Sommet-ul Francofoniei va transforma Bucurestiul in obiectiv militar de gradul zero. Aproximativ 17.000 de oameni vor fi mobilizati pentru asigurarea masurilor antiteroriste si de protectie a participantilor. Peste 500 de mijloace de transport ale fortelor de ordine (autoturisme, motociclete etc.) vor fi scoase pe strazi, iar intersectiile vor fi monitorizate non-stop cu camere video. Mai multe elicoptere vor patrula deasupra orasului.

Serviciul de Protectie si Paza, institutia ce raspunde de acest sistem de securitate, va avea acum cea mai importanta misiune de la infiintarea sa. SPP va gestiona relatia cu politia, cu SRI si SIE, cu institutiile statului si cu reprezentantii regiilor descentralizate ale orasului. Totul va fi coordonat de un comandament care va functiona la Palatul Parlamentului. La inceputul saptamanii viitoare, masurile operative de protectie a participantilor la aceasta manifestare vor deveni vizi-bile pentru toti locuitorii Capitalei.

Grupa operativa: structura-cheie a SPP

Pe traseul pe care se vor misca delegatiile participante la Sommet au fost identificate mai multe puncte nevralgice. Pentru fiecare, SPP a alcatuit o grupa operativa, care va avea contact direct cu centrul de comanda. Grupa este condusa de un ofiter de la Paza si Protectie si are in componenta cadre SRI si SIE de la structurile antitero, politisti, o divizie medicala, masini de pom-pieri si mijloace de descarcerare rapida.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.