Constantin Tanasescu a mai fost destituit din functie in 1998. Pe 5 iunie 1998, doctorul a fost judecat de Comisia de Disciplina a Administratiei Penitenciarelor pentru ca a primit bunuri de la detinuti, a retinut corespondenta unui detinut francez si a inlesnit legaturi intre detinuti si familiile acestora. Ulterior, el a facut cerere de reincadrare, dar i s-a refuzat. Cu toate acestea, in septembrie 1999, prin ordin al ministrului Justitiei, medicul a reusit sa fie reincadrat.

Medicul Constantin Tanasescu, care a eliberat adeverinta ce a dus, practic, la eliberarea lui Omar Hayssam, a fost destituit din functie ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplina de la Penitenciarul Rahova. Tanasescu poate ataca decizia la Tribunal in 15 zile de la pronuntare. Medicul a fost acuzat ca a eliberat o adeverinta pe numele lui Hayssam din care reiesea ca sirianul are cancer generalizat, diagnostic contrazis de Institutul Oncologic.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a aprobat, ieri, propunerea Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova privind eliberarerea din functie a medicului Constantin Tanasescu, au precizat surse judiciare. Conform acelorasi surse, Constantin Tanasescu, medicul care a semnat adeverinta ce a dus la punerea in libertate a lui Omar Hayssam, este acuzat de neglijenta in serviciu. El poate contesta decizia in termen de 15 zile, la Tribunalul Bucuresti.

Avocatului medicului Constantin Tanasescu a solicitat, saptamana trecuta, comisiei de disciplina a penitenciarului Rahova, clasarea sesizarii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) impotriva doctorului. Avocatul Gheorghe Groza a afirmat ca nu exista probe la dosar impotriva lui Constantin Tanasescu si ca medicul nu a savarsit fapta de care este acuzat. "Noi am cerut comisiei sa constate ca doctorul n-a savarsit asemenea abatere. In fisa postului nu exista interdictia de a elibera adeverinte. In plus, el nu i-a dat direct adeverinta detinutului, ci a dat dispozitie ca acest medical sa fie pus in fisa medicala a lui Hayssam", a declarat Gheorghe Groza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.