Presedintele Traian Basescu a ajuns in zilele Revolutiei la sediul Securitatii din Constanta, iar prezenta sa pe listele CFSN se datoreaza tocmai acestui lucru
Astfel, revolutionarii contrazic total cele declarate de presedinte la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3. "La Revolutie am aflat, daca vreti - cred ca era 21, eu nu am exact memoria evenimentelor - stiu ca pe un telex, fiind la Inspectoratul Navigatiei Civile in Portul Constanta, la sediu, am inceput sa primim informatii ca este o revolta la Timisoara. Pe urma, au aparut evenimentele din Bucuresti. Le-am vazut la televizor si am ramas in biroul meu de la etajul 7 din cladirea NAVROMAR timp de 3 zile si 3 nopti consecutiv", spunea presedintele Basescu. in schimb, Mihai Burta, unul dintre cei care s-au aflat vreme indelungata in sediul Securitatii, sustine contrariul. "Basescu a fost la Securitate in data de 22 decembrie, in jurul orei 16.00, si i s-a facut o legitimatie".

"A stat zece minute si a venit sa ne intrebe pe noi, revolutionarii, daca vrem apa minerala si mancare", ne-a declarat Mihai Burta, unul dintre revolutionarii din Constanta. Traian Basescu se afla pe listele CFSN tocmai pentru ca a ajuns la sediul Securitatii si nu pentru ca era seful unei institutii. De fapt, pe tabelele care sunt publice, se afla sefi de institutii, dar exista si oameni care nu aveau de-a face cu vreun post de conducere. Presedintele spune, in schimb, ca a fost trecut pe liste atunci cand s-a prezentat la prima sedinta a CFSN.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.