Desi fiecare unitate apartinand Ministerului Apararii Nationale si Ministerului de Interne este considerata obiectiv strategic si nu poate fi fotografiata, poze cu aceste amplasamente sunt disponibile oricui are instalat pe calculator programul Google Earth.

Programul propriu-zis costa 400 de dolari, insa exista si o varianta gratuita, pe care am folosit-o si noi, al carei inconvenient consta in actualizarea mai greoaie a imaginilor surprinse din satelit. Google Earth este un program foarte util celor pasionati de topografie sau cartografie.

Orasele pot fi vazute straduta cu straduta, casa cu casa, iar calitatea imaginilor in varianta gratuita a Google Earth echivaleaza cu vizionarea de la o inaltime de circa 1.000 m. Legile 182/2002 si HG 585/2002 interzic fotografierea unitatilor militare, fara insa sa aiba in vedere aceasta forma lesnicioasa de spionaj prin intermediul internetului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.