Dezvaluiri. Scandalul de coruptie in care este implicat prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, ia proportii

In fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, acesta a spus , ieri, ca alaturi de el in boxa acuzatilor ar trebui sa stea si "doi-trei parlamentari din Iasi". Numele acestora sunt mentionate, potrivit prefectului, in cele doua declaratii pe baza carora a fost arestat.
"Este vorba despre trei personalitati notabile din Iasi, despre care Toni Baltag (n.r. unul dintre complicii prefectului Prisacaru) vorbeste in declaratile sale date procurorilor DNA", a precizat aparatorul lui Ionita Flavius, fostul sef al ADS, care a subliniat ironic ca "avocatul Baltag vorbeste foarte mult".

Prisacaru a declarat ca cei trei sunt liberalii Cristian Adomnitei, Relu Fenechiu si Crin Antonescu. Crin Antonescu este nasul de cununie al unuia dintre inculpati, omul de afaceri Cristian Maftei.
In fata magistratilor, fostul prefect a cerut clementa instantei. "Azi este o sarbatoare religioasa. Va rog sa-i puneti in libertate pe cei trei aflati cu mine aici. Va rog sa-mi dati aceleasi drepturi ca si ale parlamentarilor judecati in libertate pentru coruptie", a spus Prisacaru.

La finalul sedintei de judecata, Radu Prisacaru a fost dus la sediul DNA, procurorii urmand sa desigileze un laptop gasit in biroul acestuia. Potrivit aparatorului lui Prisacaru, calculatorul contine o inregistrare audio-video care "demonstreaza ca este nevinovat". Radu Prisacaru a fost arestat in urma cu o saptamana alaturi de seful ADS Iasi, Ionita Flavius, omul de afaceri Cristian Maftei si avocatul Toni Baltag. Cei patru sunt acuzati de luare de mita si complicitate la luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, recursul formulat de prefectul Prisacaru si cei trei complici ai sai impotriva emiterii de mandate de arestare preventiva.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.