Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de detentie pentru frauda, va ramane in continuare dupa gratii, dupa ce magistratii Tribunalului Municipiului Bucuresti au respins ca nefondat recursul formulat de acesta impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 5, care i-a respins cererea de eliberare conditionata. in sedinta din 4 septembrie a.c., fostul deputat a sustinut ca a muncit de cand a fost arestat si pana acum, a indeplinit toate criteriile legale si a respectat toate regulile din penitenciar.

In replica, procurorul de sedinta a invederat instantei ca cele doua cerinte ale legii pentru eliberarea conditionata, si anume fractia de pedeapsa care trebuie executata si indeplinirea scopului pedepsei, nu au fost indeplinite in cazul fostului parlamentar. Bivolaru a fost aparat in instanta de avocatul Petre Isac - primul functionar guvernamental condamnat pentru luare de mita. Reamintim ca Isac a fost condamnat pentru prima data in 27 aprilie 1999 la trei ani si opt luni de inchisoare, pentru primire de foloase necuvenite. Ulterior, acesta a fost eliberat conditionat in 27 decembrie 2001. intr-un alt dosar, Petre Isac a mai fost condamnat la cinci ani de inchisoare, insa in decembrie 2004, Ion Iliescu l-a inclus pe lista celor 46 de persoane gratiate, printre care si Miron Cozma.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.