Catalin Carstoiu, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, a comunicat, ieri, ca starea de sanatate a lui Silviu Brucan se amelioreaza lent. Conform medicilor, rinichii lui Brucan functioneaza normal, iar functiile cadiovasculara si pulmonara au permis primul trial de respiratie spontana si deconectarea de la aparatul de respiratie artificiala. De asemenea, medicii spun ca pacientul a tolerat bine "nutritia enterala" si necesita o sedare minima.

Imbunatatirea starii de sanatate a lui Brucan survine dupa ce, marti, starea sa de sanatate era critica, in urma unor complicatii pulmonare si renale, care au necesitat si dializa. Reamintim ca Brucan a fost supus, duminica, unei interventii chirurgicale de mare risc, care a durat aproximativ sapte ore, din cauza unui anevrism dureros al aortei abdominale infrarenale in expansiune cu iminenta de ruptura, care a necesitat instalarea unei proteze aortice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.