Procesul in care senatorul Serban Mihailescu este acuzat de luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor a fost amanat ieri pentru a doua oara, deoarece unul dintre avocatii sai nu s-a prezentat in fata instantei din motive medicale.

Aparatorul Ion Neagu a scuzat absenta colegului sau, Gheorghe Diaconescu, prin faptul ca a suferit o interventie chirurgicala. La termenul de ieri, in fata completului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, s-au prezentat atat fostul secretar general al Guvernului Nastase, cat si Fanel Pavalache, care a anuntat ca va face curand o conferinta de presa in care sa detalieze toate faptele de coruptie pe care le-a sesizat in urma cu cateva luni.

La sfarsitul sedintei de judecata, Mihailescu a declarat ca crede ca va avea parte de un proces lung, in care spera totusi ca isi va dovedi nevinovatia.
Anchetatorii au stabilit ca, in 22 octombrie 2001, Petru Serban Mihailescu ar fi pretins de la consilierul sau personal, Fanel Pavalache, 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii acestuia in functie.

In perioada aprilie - mai 2002, Mihailescu ar mai fi primit noua arme de vanatoare in valoare de 260 de milioane lei vechi, pe care le-ar fi depozitat, dupa arestarea lui Pavalache, la Vila de protocol numarul V din Snagov. La savarsirea acestei fapte, senatorul ar fi fost ajutat de Marin Bucur, presedintele Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) "Cerbul" Bucuresti, in numele careia au fost cumparate armele.

In cursul urmaririi penale, cele noua arme au fost ridicate si predate organelor de politie, urmand ca instanta sa decida asupra masurilor care se impun in acest caz.

Marin Bucur este trimis in judecata pentru complicitate la luare de mita si la nerespectarea regimului armelor si munitiilor si participatie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, la fals intelectual, precum si la efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in contabilitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.