Despre dosarul "strict secret" al lui Omar Hayssam a vorbit prima data Ilie Botos, fostul procuror general, in fata comisiilor juridice ale Parlamentului. Sirianul marturisea, procurorul de caz ancheta. Unul a disparut, iar celalalt a fost destituit.

Cauza in care Omar Hayssam era audiat tine de domeniul informatiilor clasificate, dupa cum a specificat public fostul procuror general Ilie Botos. Sursele noastre din serviciile secrete ne-au confirmat ca principalul aspect vizat era traficul de armament si ca in operatiunile ilegale, alaturi de Hayssam ar fi implicate personalitati importante.

DISPARUTUL SI DESTITUITUL

Se poate spune ca disparitia lui Omar Hayssam reprezinta o dubla lovitura pentru eforturile de a afla adevarul? Pe de o parte, cel care se destainuia nu o mai poate face, dupa ce a fost "extras" si pus la adapost cu ajutorul agentilor Directiei siriene de Informatii Militare. Pe de alta parte, procurorul de caz a fost destituit din esalonul de conducere al DIICOT si se afla acum in verificarile Consiliului Superior al Magistraturii. Inainte de a disparea din tara, Hayssam a lasat insa niste documente privind aceste operatiuni, care sa ajunga la oficialitatile romane. Sursele noastre nu au putut insa preciza daca acestea au ajuns pe mana procurorilor si nici cat de relevante ar fi ele.