Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a reusit sa convinga, ieri, oficialii germani de progresele reale pe care Romania le face in vederea aderarii la UE. In ultimele 20 de luni, autoritatile romane au reusit sa demaste 9.000 de persoane care au comis acte de coruptie, fiind constatate si 14.500 infractiuni de crima organizata. Pentru astfel de fapte, peste 10.000 de autori au fost pusi sub invinuire. Seful MAI a mai amintit ca stam bine si la capitolul capturilor de droguri, precizand ca depistarea acestor cazuri a crescut cu 450%.

Blaga a prezentat, ieri, in cadrul Comisiei pentru afaceri interne a Bundestagului german, stadiul reformelor in vederea aderarii, oficialul de la Bucuresti fiind convins ca "Romania nu va avea nici macar un stegulet galben in domeniul afacerilor interne in Raportul de tara din luna septembrie". Asadar, nu exista motive pentru o eventuala activare a clauzei de salvgardare. Ministrul roman a aratat ca problemele care reprezentau o sursa de ingrijorare pentru Comisia Europeana si pentru statele membre au fost deja rezolvate. Este vorba despre necesitatea intensificarii actiunilor preventive in lupta impotriva traficului de fiinte umane si asistarea victimelor acestui fenomen.

"Sunt optimist in ceea ce priveste stadiul reformelor noastre, dar in acelasi timp suficient de realist pentru a-mi da seama cat de multe mai avem de facut", a subliniat Blaga.

"Discutiile purtate au confirmat parerea buna pe care parlamentarii germani si-au format-o despre progresele Romaniei", a aratat, la randul sau, presedintele Comisiei, Sebastian Edathy. In cadrul vizitei oficiale, Blaga s-a intalnit cu un grup de parlamentari ai CDU/CSU, condus de Thomas Silberhorn, care s-a aratat interesat de evolutiile crimei organizate si ale coruptiei din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.