"In timp ce noi dezbatem public regulamentul de aplicare a noului Cod Rutier, este strigator la cer ca Autoritatea Rutiera Romana are dreptul la girofar de culoare rosie, in baza Legii privind transporturile rutiere. Nu cred ca este posibil asa ceva intr-o tara care vrea sa adere la Uniunea Europeana", a declarat, ieri, comisarul-sef Lucian Dinita din cadrul Directiei Politiei Rutiere, la dezbaterea publica a regulamentului de aplicare a noului Cod Rutier.

El a precizat ca si Vama are dreptul la girofar de culoare galbena si poate opri si controla autovehicule in trafic. "Este ciudat cum, fiecare minister, atunci cand se face un proiect de lege privind organizarea si functionarea acestuia, introduce si o prevedere conform careia are nevoie de girofar", a mai declarat Lucian Dinita. El a adaugat ca, in timp ce toate proiectele legislative ale Ministerului Administratiei si Internelor sunt supuse dezbaterii publice, alte institutii omit sa faca acest lucru. Atat ARR, cat si Administratia Nationala a Vamilor si-au castigat dreptul la girofar in urma unor legi speciale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.