Operat in urma cu patru zile de anevrism al aortei abdominale infrarenale in expansiune cu iminenta de ruptura, cunoscutul analist politic Silviu Brucan a fost supus, ieri, dializei. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti spun ca au luat aceasta decizie dupa ce politologul a suferit complicatii destul de mari la nivel renal si pulmonar, lucru normal - dat fiind gradul ridicat de risc al operatiei la care a fost supus. In acest context, medicii au anuntat ca, incepand inca de luni, starea de sanatate a analistului a fluctuat in permanenta, fapt pentru care el este in continuare ventilat mecanic, iar personalul medical de la terapie intensiva ii controleaza functiile vitale.

Potrivit ultimului buletin medical emis de Spitalul Universitar, starea de sanatate a lui Brucan este in continuare extrem de grava, dar stationara. Cu toate ca au declarat ca operatia a fost un succes, iar starea pacientului lor este sub control, medicii sunt inca rezervati si au spus ca nu vor emite un pronostic cu privire la evolutia postoperatorie a politologului mai devreme de o saptamana. Brucan, in varsta de 90 de ani, a fost internat in spital in urma cu patru zile, din cauza unui anevrism al aortei. Medicii au hotarat sa-l opereze de indata, iar in urma interventiei acestia i-au facut analistului patru by-pass-uri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.