Nastase Craciun, fostul director al Liceului "Dante Aligheri" din Bucuresti, ii acuza pe ministrul educatiei, Mihail Hardau, si pe inspectorul general al Inspectoratului scolar Bucuresti, Cristian Alexandrescu, ca au facut presiuni asupra lui sa ajute un elev din liceu sa scape de repetentie. Elevul, nimeni altul decat fiul Vioricai Stoica, procuror delegat la Cancelaria primului-ministru, avea, la sfarsitul anului scolar, situatie de corigenta la cinci materii.

"Elevul sau familia acestuia a obtinut o audienta la ministrul educatiei, intalnire in urma careia s-a obtinut acordul reevaluarii. Ministerul a transmis mai departe solicitarea catre noi, drept pentru care era firesc sa ma intereseze cum evolueaza lucrurile", ne-a declarat inspectorul general al municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu. Nastase Craciun, directorul liceului la acea vreme, sustine ca a primit mai multe telefoane din partea unor superiori, care s-au interesat si i-au sugerat sa "ia masuri" in legatura cu situatia elevului de clasa a noua. Ba, mai mult decat atat, acesta afirma ca nu a mai fost numit in functie tocmai pe motiv ca a refuzat sa rezolve cererea.

"Sunt doua chestiuni total distincte. La data de 31 august, directorul liceului si-a incheiat mandatul, iar la 1 septembrie a fost facuta o alta numire. Probabil tocmai pentru ca si-a pierdut functia a aparut cu aceasta gaselnita. Curios este insa faptul ca, la data de 1 mai, cand postul a fost scos la concurs, acesta a refuzat sa participe", a mai adaugat Alexandrescu. Nastase Craciun spune ca presiunile au fost facute in baza plangerii formulate de Viorica Stoica, mama copilului, document in baza caruia inspectorul general a fost nevoit "sa se intereseze de soarta elevului".

Fostul director a refuzat sa reexamineze elevul pentru ca nu avea "o baza legala". De aici, spune el, i se trage faptul ca nu a fost numit in functia de director interimar la conducerea liceului, dupa expirarea mandatului. Ieri, profesorii din "Dante Aligheri" au organizat un protest in fata liceului, pentru ca li s-a schimbat directorul, si au cerut anularea deciziei Inspectoratului General.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.