Deputatii liberali i-au trimis o scrisoare presedintelui Traian Basescu in care ii cer sa ia o decizie "rationala si corecta" in ceea ce priveste eventuala suspendare a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu. Acesta a fost cercetat de o comisie speciala a Presedintiei privind comiterea unor fapte de natura penala. Daca presedintele va decide ca banuielile sunt intemeiate, cazul va fi trimis Parchetului, iar ministrul va fi suspendat din functie.

Deputatii liberali se tem ca o decizie in acest caz ar putea fi luata in functie de disputa dintre Atanasiu si Basescu pe marginea prezentei trupelor in Irak. "Noi exprimam si transmitem domnului presedinte Basescu speranta ca decizia domniei sale privind suspendarea sau nu a ministrului Apararii nu va fi motivata de politicianism, sau un soi de vendeta politica legata de faptul ca in propunerea de retragere a trupelor din Irak, initiata de ministru si de PNL, parerea presedintelui a fost alta", a declarat Crin Antonescu.

El a adaugat ca Basescu ar trebui sa se gandeasca la faptul ca este in joc nu numai functia lui Atanasiu, ci si imaginea armatei romane. "Nu ne opunem ca ministrul Atansiu, ca orice cetatean al Romaniei, sa fie cercetat de justitie, organele si organismele sa isi faca treaba. Dar e vorba de decizia politica a unei eventuale suspendari pe care noi nu avem cum sa o sustinem avand in vedere ca toata discutia asta porneste de la o subrezenie a temeiurilor care este aproape ridicola", a mai spus Antonescu. Acesta a recunoscut ca este posibila o suspendare a lui Atanasiu, dar a adaugat ca liberalilor nu le este teama de aceasta eventualitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.