Analistului politic Silviu Brucan, desi este in continuare critica, are o discreta tendinta de ameliorare, a anuntat, ieri, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Catalin Carstoiu. El a precizat ca pacientul a fost transferat la sectia terapie intensiva, unde se afla sub suport al functiilor vitale

Florin Costandache, seful sectiei terapie intensiva, unul dintre medicii care au realizat interventia chirurgicala de duminica, a subliniat ca un prognostic referitor la evolutia bolii nu poate fi formulat cu certitudine decat peste aproximativ o saptamana. El a mentionat ca in timpul operatiei au aparut momente delicate, care au fost insa bine parcurse, si ca in acest moment nu se constata complicatii ale actului chirurgical. Medicul a explicat, la randul sau, ca starea lui Silviu Brucan este critica, avand in vedere ca acesta are nevoie de sustinerea functiei respiratorii si a celei cardiace. El a adaugat ca exista un grad de afectare a functiilor respiratorii si cardiovasculare, dar ca acestea sunt tinute sub control. Dr. Costandache a mai spus ca necesarul de interventie farmacologic si instrumental a fost redus fata de ziua precedenta.

Cu toate acestea pacientul ramane vulnerabil la o serie de complicatii si ca foarte multe depind de resursele organismului si de "tratarea prompta a eventualelor complicatii de ordin general care pot sa aparea".

Horia Muresan, seful sectiei de chirurgie vasculara, a declarat ca procentul supravietuirii in cazul acestui tip de disfunctie cardiovasculara este relativ mic fata de alte afectiuni, tinand cont mai ales de faptul ca boala a fost complicata de anevrism.

Catalin Carstoiu a precizat ca pacientul va ramane la terapie intensiva si in urmatoarele zile si ca spitalul va emite zilnic buletine medicale referitoare la starea de sanatate a bolnavului. Potrivit acestuia, echipa de medici condusa de seful sectiei chirurgie cardio-vasculara, Horia Muresian, si de seful sectiei anestezie si terapie intensiva, Florin Constandache, a facut "o interventie radicala, a rezecat anevrismul aortei abdominale infrarenale" de care suferea Silviu Brucan si a implantat o proteza vasculara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.