Increngaturi. Procurorii incearca sa desfaca acum itele vanzarii dubioase, in 2002, a unei echipe-legenda a fotbalului romanesc: "Universitatea" Craiova. Surse judiciare ne-au dezvaluit, in exclusivitate, ca, in acest sens, Parchetul a inceput urmarirea penala impotriva multimiliardarului Gigi Netoiu, sub acuzatia de evaziune fiscala. Acesta este incriminat pentru tranzactia incheiata in 2002 cu presedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu!

Pe numele lui Netoiu fusese deschis un dosar inca din anul vanzarii echipei din Banie, insa sub guvernarea lui Adrian Nastase, cazul a fost tinut in sertar, in birourile Parchetului General. Dosarul a fost preluat intre timp de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, unde s-a dispus acum inceperea urmaririi penale si efectuarea unei expertize care sa stabileasca presupusul prejudiciu. Din informatiile noastre, expertiza avea termen de finalizare data de 29 august a.c., dar n-a fost inca atasata la dosar. "Averea" a mai aflat ca zilele urmatoare, procurorii ii vor trimite o citatie lui Dinel Staicu pentru a-l audia in premiera, la Bucuresti, in acest caz.

Cifra oficiala: 400.000 de euro!

Anchetatorii sustin ca valoarea de cumparare a "Universitatii" n-ar fi fost declarata in mod real, ci diminuata. Procurorii vor sa stabileasca intregul mecanism al afacerii si functie de concluziile expertilor financiari ar putea schimba si incadrarea juridica. Presa vremii relata in 2002 faptul ca Gigi Netoiu i-a cedat "Stiinta" lui Dinel Staicu contra 400.000 de euro. Din acesti bani, 100.000 erau platibili pe loc (n.r. - in 4 iulie 2002), iar diferenta urma sa fie achitata pana la 20 iulie 2003.

Afaceri in turism, fotbal si industria alcoolului

MILIARDAR. Gigi Netoiu are o avere estimata la 15 milioane de dolari. Afaceristul a intrat in lumea fotbalului ca finantator al echipei Rocar Bucuresti. Ulterior, a cumparat "Universitatea" Craiova, pe care i-a cedat-o lui Dinel Staicu. El a parasit gruparea din Banie in 2002, "la pachet" cu un lot numeros de jucatori pe care-i avea sub contract (printre care Guso, Daouda, Moti sau Plesan) si a devenit actionar la "Dinamo". Netoiu are afaceri si in turism, detinand pe Litoral hoteluri si complexuri de casute. In plus, el are actiuni si la o fabrica de alcool si la una de mezeluri.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.