Ministerul Transporturilor va uni aeroporturile Baneasa si Otopeni intr-o singura societate. Sindicatele acuza ca masura este dictata de interese imobiliare

Aeroporturile Internationale Otopeni - Henri Coanda (AIBO) si Baneasa - Aurel Vlaicu (AIBB), administrate in prezent de societati distincte ale statului, urmeaza sa fuzioneze in acest an. Fuziunea ar putea avea loc prin absorbtie, iar noua societate va stabili tarifele aplicabile companiilor aeriene, politica investitionala etc.

Alexandru Galiatatos, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, ne-a declarat ca o anumita forma de coordonare a aeroporturilor, printr-un serviciu aeroportuar, se mai intilneste la Paris, Londra si Madrid. De la caz la caz este vorba despre o unificare totala, cum va fi cazul AIBO si AIBB, sau doar despre o coordonare a acestora. "Ne-am angajat fata de UE prin capitolul Transporturi sa infiintam acest serviciu aeroportuar. Date fiind costurile mari presupuse de infiintarea unor servicii separate, cea mai simpla alternativa pentru noi este fuziunea", spune Galiatatos. Acesta adauga ca societatea va fi infiintata in acest an, urmind sa fie elaborat un proiect de hotarire de guvern in acest sens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.