Dupa ce ziarul Adevarul a dezvaluit, in urma cu doua saptamani, ca unii dintre sportivii romani au lucrat pentru Securitate, presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca a solicitat SRI sa analizeze oportunitatea mentinerii dosarelor fostei Securitati referitoare la sportivi in categoria celor de siguranta nationala. El a mentionat ca sportivii nu intra in categoriile expres mentionate de Legea 187/1999 (Legea Ticu) si ca, de aceea, CSAT nu se poate pronunta asupra lor. Presedintele Federatiei de Box, Rudel Obreja, a recunoscut colaborarea cu Securitatea, in timp ce alti sportivi neaga acest lucru.

Boc nu vrea

Demersul presedintelui a fost amendat ieri de catre liderul PD, Emil Boc. Desecretizarea dosarelor sportivilor nu constituie o prioritate in momentul de fata, aceasta trebuind sa fie deconspirarea dosarelor demnitarilor care detin functii publice in Romania si cheltuiesc bani publici, a declarat Boc. "Activitatea CNSAS nu trebuie blocata cu alte solicitari care pot bloca deconspirarea dosarelor politicienilor de decizia carora depinde viata noastra de zi cu zi. De decizia unui sportiv nu depinde viata noastra de zi cu zi", a pretins liderul PD.

Tot ieri, unul dintre actualii sefi din sportul romanesc, Rudel Obreja, a recunoscut ca a turnat la Securitate. Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a recunoscut ca a scris "nenumarate note informative catre Securitate" in perioada in care era pugilist al clubului Dinamo, deoarece aceasta era o obligatie a sportivilor in acea perioada.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.