Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, spune ca dezbaterea privind migratia fortei de munca este foarte importanta in statele membre ale Uniunii Europene si in aceste conditii nu ar trebui sa surprinda pe nimeni faptul ca se discuta public pe aceasta tema.

In ce priveste atitudinea pe care o va adopta Marea Britanie, ambasadorul Barnett a declarat: "Este clar ca Marea Britanie va lua o decizie legata de circulatia libera din Romania si Bulgaria, in momentul in care va exista o data clara pentru aderarea celor doua tari la Uniunea Europeana".

Decizia va lua in calcul cativa factori importanti pentru economia Marii Britanii. Printre acestia - a precizat Robin Barnett - "o evaluare a nevoilor de pe piata muncii, impactul ultimului val de aderare in 2004, dar si politicile din domeniul liberei circulatii pe care le vor aplica celelalte state membre ale Uniunii".

Reactie fata de interventia presedintelui Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat recent intr-un interviu publicat de International Herald Tribune ca Romania ar putea raspunde tarilor care vor impune restrictii muncitorilor din Romania.

Potrivit presedintelui, statul roman ar putea fixa la randul sau restrictii pentru cetatenii tarilor respective care vin sa munceasca in Romania. Robin Barnett a declarat ca Romania este libera sa reactioneze fata de anumite masuri pe care le iau statele membre asa cum considera de cuviinta.

"Potrivit legislatiei comunitare, din momentul aderarii Romania are aceleasi drepturi ca oricare alt stat membru al Uniunii Europene. Daca vrea sa impuna restrictii liberei circulatii a fortei de munca, are toata libertatea sa faca asa ceva" a mai spus ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.