Coriolan Pop Bruchental, finul ministrului Vasile Blaga, s-a predat politiei miercuri noaptea. El fusese dat in urmarire locala si generala pentru ca s-a presupus ca se va sustrage de la executarea unei pedepse de patru ani si sase luni de inchisoare

La cateva ore dupa ce s-a anuntat ca este dat in urmarire generala deoarece nu s-a prezentat la Penitenciarul Oradea, el s-a predat la politie cu bagajele facute, gata sa intre in arest. Imediat politistii au demarat procedura de retinere a lui Coriolan Pop-Bruchental, intrucat instanta nu a comunicat inregistrarea unei noi cereri de amanare a pedepsei. Pe numele sau fusese emis deja un mandat de urmarire locala si altul de consemn la frontiera dupa ce s-a constatat ca nu s-a prezentat pentru executarea unei pedepse cu inchisoarea.

In februarie a.c., Curtea de Apel Pitesti l-a condamnat pe Pop-Bruchental la patru ani si jumatate de inchisoare, pentru contrabanda, evaziune fiscala si fals material in inscrisuri oficiale. In perioada 1997-1998, el a introdus in tara, fara a achita taxele vamale, zeci de transporturi de ulei alimentar. Dupa acest scandal, a divortat de sotia sa deputatul PD Ionela Pop-Bruchental, nepoata ministrului Vasile Blaga, iar Coriolan Pop-Bruchental a disparut de la domiciliu. Prin avocat, el a incercat aminarea executarii pedepsei deoarece ar avea patru copii si un socru bolnav si a obtinut o amanare pana marti, 29 august. El nu s-a prezentat la aceasta data la Penitenciarul Oradea si astfel a fost dat in urmarire generala.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a precizat miercuri ca legaturile sale de familie cu Pop-Bruchental nu pot fi invocate in astfel de situatii, iar acesta trebuie sa raspunda in fata legii, pentru faptele sale, la fel ca orice cetatean.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.