Prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, si seful local al ADS, Flavius Ionita Leonard, au fost saltati aseara pentru coruptie. Actiunea a fost intreprinsa de politistii si procurorii anticoruptie. Cei doi au primit impreuna actele de proprietate ale unui teren de 900.000 de euro, ca "pret" al facilitarii unei retrocedari

Procurorii DNA si ofiterii DGA le-au organizat lui Prisacaru, demnitar sustinut de PNL (al carui membru a si fost pana la depolitizarea prin lege) pentru ocuparea acestei functii, si lui Ionita un "flagrant atipic", in timpul caruia acestia au fost surprinsi cand au acceptat oferta.

RETROCEDARE

Nu banii au fost miza directa, ci un teren de 3 hectare de la marginea municipiului Iasi, evaluat la 900.000 de euro. Dat fiind faptul ca nu s-a putut organiza un flagrant, procurorii au fost nevoiti sa-i urmareasca pe cei doi o perioada de timp. A fost nevoie, de-a lungul actiunii de filaj, conform sursei citate, chiar si de urmarirea telefoanelor prefectului si a complicilor sai. "Afacerea" negociata se referea la retrocedarea unui alt teren, in suprafata de 16,4 hectare, iar prefectul si seful ADS au fost ridicati imediat dupa primirea documentelor de proprietate asupra celor 3 hectare. Prisacaru a luat doua hectare, iar Ionita unul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.