"Teroristul" Omar Hayssam si-a planificat fuga din Romania. Potrivit surselor noastre din serviciile secrete, evadarea cu nava Iman-T ar fi fost planuita cu ajutorul unor agenti ai Directiei siriene de Informatii Militare.

Operat de cancer la colon si introdus la tratamentul cu citostatice, Omar Hayssam a reusit sa fuga din tara fara sa faca declaratii in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti despre implicarea lui in rapirea celor trei jurnalisti romani la Bagdad. In lumina posibilitatii implicarii Directiei siriene de Informatii Militare, se ridica intrebarea: ce nu voiau serviciile secrete siriene sa afle magistratii romani?

Analizat retrospectiv, modul in care a actionat, cel putin cu o luna inainte de a disparea, pare a fi fost premeditate. Astfel, eliberat din arestul preventiv la 27 aprilie 2006, dupa mai bine de un an de stat dupa gratii, Omar Hayssam a reusit sa lipseasca de la proces de mai multe ori, iar atunci cand si-a facut aparitia, calmantele care ii fusesera administrate nu i-au permis sa faca marturisiri. Cand instanta si-a pierdut rabdarea si i-a dat termen o saptamana sa-si rezolve problemele ca sa poata fi audiat, sirianul a disparut.

DUSI PROFESIONIST CU PRESUL

Pentru ca sedintele lui de chimioterapie fusesera programate tocmai in zilele cand avea termene la instanta, la 14 iunie, Hayssam a lipsit pentru a treia oara consecutiv de la apelul magistratilor investiti sa-l judece sub acuzatia de terorism. Totusi, in aceeasi zi, el a putut face la notar declaratia prin care isi dadea acordul ca insa cei doi copii ai sai mai mari sa iasa din tara.

Acest lucru nu s-a stiut in acea zi, dar chiar si fara aceasta informatie, judecatorii prezentau deja o nervozitate concretizata in mandatele de aducere dispuse spre executare politiei. Aparitia sirianului la termenul din 21 iunie a mai calmat spiritele. El a fost "debarcat" direct din Ambulanta, insotit de un medic. Nici de aceasta data, el nu a putut spune ce stie despre caz. El si avocatii sai au convins instanta de realitatea acestei stari depunand o adresa de la Institutul Oncologic, din care reiesea ca Hayssam fusese din nou operat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.