Cu nicio luna inainte de ultimul raport al Comisiei Europene, care va decide daca Romania va adera la UE, lupta cu marea coruptie este teoretic castigata. Practic, nici un mare corupt nu sta dupa gratii. Vicepresedintele CSM, Cristian Deliorga, ne-a declarat, ieri, ca, in opinia sa, in lupta cu marea coruptie s-au inregistrat succese, dar si unele lacune. "Aceasta lupta cu marea coruptie si cu macrocriminalitatea economica nu trebuie insa facuta in etape. Astazi luptam mai mult si maine mai putin? Institutiile statului trebuie sa-si faca datoria". Deliorga considera ca nu ar trebui facuta o ierarhizare a cauzelor, ci toate ar trebui privite ca fiind la fel de importante.

Ovidiu Tender, ultimul mare "peste" din plasa luptei impotriva marii coruptii si a macrocriminalitatii economice, a fost eliberat dupa aproape sase luni de detentie. Colegul sau de dosar, Marian Iancu, incheiase mai devreme socotelile cu lumea de dupa gratii. Lupta cu "sistemul ticalosit" a fost pusa la capitolul "prioritati" de Alianta D.A.. La nici cateva zile de la instalarea actualei puteri, asistam la arestarea cu catuse si mascati a fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie. Era saltat pentru un prejudiciu de cateva miliarde de lei, asta in conditiile in care "baronul pesedist" era cercetat de PNA in doua dosare de coruptie in care se vehiculau cifre de sute de mii de euro.

Acum Mischie e liber si nu se mai aude nimic de el. Fostul primar PSD al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a stat si el cateva luni dupa gratii, dupa care a fost eliberat. A urmat achitarea in dosarul "Omu'-Busteni" a fostului consilier al lui serban Mihailescu, Virgil Teodorescu, si scoaterea de sub urmarire penala a fostului presedinte al Bancii Transilvania, Iosif Pop, dupa aproximativ trei ani de ancheta si o retinere ca-n filme.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.