Biserica Catolica este de acord cu desecretizarea dosarelor care ii privesc pe slujitorii Bisericii, asa cum a propus presedintele Traian Basescu in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, se arata intr-un comunicat difuzat de Biroul de presa al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti. "Acest fapt va aduce la lumina multe adevaruri legate de suferinta Bisericii in timpul comunismului, in mod special a Bisericii Catolice, persecutata in cel mai crunt mod", se subliniaza in comunicat.

In context, Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti considera ca declaratia ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, cu privire la posibilitatea ca preotii sa fi divulgat ceea ce au auzit in cadrul Tainei Spovedaniei "este un afront grav adus Bisericii si adevarului istoric (...). "Posibilitatea ca unii slujitori sa fi avut contacte cu lucratori ai regimului comunist nu da voie nimanui sa speculeze asupra a ceea ce pentru crestini este sacru, respectiv Taina Spovezii. Au existat greseli. Dar, in mod categoric, orice forma de acceptare obtinuta sub presiune este departe de a avea vreo legatura cu incalcarea sigiliului Spovezii", se afirma in comunicatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti.

Ministrul Adrian Iorgulescu a declarat pe 25 august, la Mamaia, ca deschiderea arhivelor cultelor este necesara, deoarece atat unii dintre capii cultelor, cat si multi preoti de rand au scris note informative dupa ce oamenii li se spovedeau.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.