Peste 350 de taximetristi au venit, ieri, la Institutul Medico-Legal din Bucuresti sa ia trupul neinsufletit al colegului lor, Radu Arustei, care a murit saptamana trecuta intr-un accident de masina, cand un Porsche Cayenne care a trecut pe rosu l-a lovit, in plin, la aproape 150km/h. inainte de ora 9 dimineata, taxiurile, cu poza tanarului de aproape 24 de ani lipita pe geamuri si cu banderole alb-negre agatand de antenele masinilor, au inceput sa se alinieze, in liniste, in fata IML. Putin timorati, soferii imparteau pareri despre tragicul sfarsit al colegului lor. Mama, fratele si logodnica lui Radu stateau in usa morgii asteptand sa preia sicriul.

"Acul vitezometrului de la masina care l-a lovit s-a blocat la 140. si cica a apucat sa si franeze. E incredibil! N-au avut nicio sansa!", spuneau cei prezenti. "Am ajuns acolo (la locul accidentului - n.r.) inainte sa-i scoata din masina. Nu mai era vorba de un "accident grav". Acolo a fost carnaj!", spunea unul dintre colegii lui Radu care nu-l cunostea, dar a venit din respect . "Ar trebui sa-i faca si englezului (autorul accidentului - n.r.) la fel. Sa-l puna intr-o masina de crash-test si sa-i dea drumu' cu 140! Chiar ar merita", spunea cineva care-l stia pe Radu. "Oricum, daca nu se face dreptate, vom bloca tot orasul, a fost concluzia celor care asteptau sa-l duca pe Radu in ultima "cursa".

"Nu te vom uita!"

Procedurile de la IML au durat mai mult decat era prevazut, pentru ca buletinul lui Radu se pierduse. in timp ce colegii il asteptau, in liniste, logodnica lui, cu care urma sa se casatoreasca peste o saptamana, era in stare de soc. "Verighetele le-au gasit in masina. stiu ca le comandase si probabil ca de-abia le primise, ca nu mi-a spus nimic de ele", povestea un coleg si prieten al lui Radu. Mama si fratele taximetristului priveau in gol si isi aduceau aminte ca ar fi trebuit sa se intoarca in tara peste cateva zile pentru nunta, nu sa vina acum pentru inmormantare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.