Comisia de disciplina a Primariei Capitalei s-a intrunit ieri pentru a analiza cazul secretarului general, Dumitru Stanescu, acuzat ca a vrut sa-l mituiasca pe consilierului general PC Octavian Petrovici, pentru a da un vot favorabil proiectului lui Costel Constanda. La sedinta au participat primarul general, Adriean Videanu, viceprimarul general, Ludovic Orban, invinuitul, secretarul Dumitru Stanescu, care a venit cu un avocat, si Octavian Petrovici.

Pe motiv ca avea nevoie de intimitate, probabil ca si atunci cand i-a oferit lui Petrovici Monitorul Oficial in care se afla spaga, secretarul general n-a acceptat prezenta presei la discutii. Dupa trei sferturi de ora de audieri, membrii comisiei au decis sa se intruneasca din nou vineri, fiind nevoie de probe suplimentare. "Sunt aspecte procedurale, care implica audierea altor martori. Deocamdata s-au facut declaratii, s-au depus inscrisuri si probe", a spus Videanu.

Octavian Petrovici si-a pastrat declaratia, precizand inca o data ca a fost mituit. "Am fost bulversat de gestul domnului secretar. Am tinut sa fac un denunt public. Nu am probe, dar as fi avut. Domnul secretar a avut noroc ca, in momentul in care a vrut sa-mi dea acel monitor, in birou si-a facut aparitia un alt consilier (n.r. - Lucian Paraschiv, PD). El a luat acel monitor si l-a bagat in sertar", a afirmat Petrovici.