Constantin Schiopu este "cineva" in comuna lui. Este primar. Numele lui se identifica cu cel al "bandei Schiopului". Cand zic asa, localnicii se gandesc la primar, la anumite rude ale lui, dar mai ales la acoliti. Comuna este mosia lor, teroarea indusa prin amenintari si batai fiind modul de a conduce. In rest, afaceri… pe spinarea localnicilor. Una dintre ele este demna de analele escrocheriilor din Romania. Artizan: primarul si ai lui.

Ne-am intrebat de ce localnicii vorbesc despre o "banda a Schiopului". Oamenii ne-au pus sa tragem singuri concluzia: pe primarul comunei il cheama Schiopu Constantin. Pe viceprimar - Schiopu Gheorghita. Pe casiera - Schiopu (sotia primarului). Contabila? Chieptenariu. Este sotia sefului de post. Acolitii fac legea. Eminenta cenusie ar fi un fost sef de cabana, de pe vremea lui Ceausescu, individ care ar asigura conexiunile cu procurori, judecatori, politisti s.a.m.d. Revenind la afacerea cu gaze, trebuie spus ca creierul afacerii este un fost avocat, Iulian Ciomaga. Exclus din Baroul din Iasi, individual este cercetat in mai multe dosare penale, pentru diferite escrocherii. Deja cunoscut ca un cal breaz in toate judetele moldovenesti, Ciomaga nu ar fi putut practic sa mai pacaleasca. L-a "pacalit" pe Schiopu Constantin, primarul comunei Ceahlau. Acesta a marsat la afacerea propusa de Ciomaga fara sa clipeasca, devenind agentul de influenta al acestuia.

"TUNUL" CU GAZE

In cazul de fata, Iulian Ciomaga a pozat in presedintele unei fundatii din Pascani, numita pompos Fundatia de Dezvoltare Euroatlantica "Phytagoras". Lipsa de credibilitate l-a determinat sa-si caute un complice care sa pledeze pentru seriozitatea sa si a relatiilor sale cu "partenerii" americani, care pot obtine fonduri de la banci din SUA. Schiopu a gasit si utilitatea fondurilor care ar fi venit pe filiera bancara americana: gaze in cinci comune invecinate Ceahlaului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.