Peste o saptamana revin pe piata puii de Codlea. Incapatanat de ambitios, George Catalin Munteanu, "criminalul" care ar fi ras-pandit in primavara aces-tui an ceea ce a ramas in constiinta colectiva drept gripa aviara, a pornit iarasi de la zero

Platforma Codlea a ramas producator de carne de pasare. Poate in ciuda unora care si-ar fi dorit infrastructura industriala de la marginea soselei DN 1. Ar putea lua bani frumosi pe terenurile pe care se afla fermele sale. S-ar putea ca unii sa-si fi facut astfel socoteala. Poate ca altii chiar au incercat sa-l forteze sa vanda pe nimic un patrimoniu vast si bine amplasat. A trait un cosmar si nu vrea sa-l uite. A pornit pe un drum. Pe acelasi pe care vrea sa mearga mai departe.

Peste 600.000 de pui au fost eutanasiati pe platforma avicola Codlea in luna mai. Fermele de aici, lovite de ceea ce stim ca a fost gripa aviara, pareau irevocabil puse pe butuci.

AU SUPRAVIETUIT!

Intre timp insa, societatile cu cea mai mare campanie negativa, dusa impotriva lor, chiar de autoritatile romane, pe bani publici, Patiprod si Avicod, se intorc pe piata, rebranduite. Peste cateva zile veti avea sansa sa gustati din fratii de mama si tata ai curcanilor gasiti tapi ispasitori pentru reizbucnirea focarelor de gripa aviara in Romania.

Vreo 2.000 de curcani din lotul "criminal" vor fi sacrificati si vor lua calea galantarelor. Au supravietuit intr-o ferma mai mica, declarata, la vremea aceea, ca fiind nevirusata. Au supravietuit foametei care i-a amenintat pe vremea cand Patiprod trecea prin cele mai grele momente: arestari, imposibilitatea de a-si desfasura activitatea, pe motiv ca armata inconjurase locul si nu lasa pe nimeni sa intre sau sa iasa - nici macar pentru a achizitiona hrana pentru pasari.

Intre timp, intr-una dintre fermele reamenajate, pui de gaina asteapta ca, peste o luna, sa fie sacrificati. Se vor intoarce pe piata sub o noua denumire, pentru a se evita asocierea negativa cu Patiprod. Dar pe eticheta se va preciza locul de provenienta: Codlea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.