Ancheta. Dorel Marin si George Bosanceanu, un controversat om de afaceri constantean, au fost retinuti si adusi, ieri, in Capitala

Alaturi de acestia, a fost retinut unul din capii clanului Duduianu, Sofianu Vaduva. Ei au fost prezentati Tribunalului Bucuresti in vederea emiterii de mandate de arestare. Bosanceanu este acuzat ca l-ar fi ascuns pe Marin (care a fost prins sambata, la Costinesti) dupa ce acesta fusese dat in urmarire generala pentru tentativa de omor si distrugere. A fost retinuta si concubina lui Marian, minora Aurelia T. de 17 ani. Dorel Marin, principalul suspect in atacul armat din spalatoria din Calea Ferentari si George Bosanceanu, despre care se spune ca ar fi unul dintre capii lumii interlope din Constanta, au fost prinsi in urma unei actiuni comune a Politiei, a specialistilor structurilor de combatere a crimei organizate, a procurorilor DIICOT si a SRI.

Potrivit Politiei, Dorel Marin ar fi fugit, dupa atacul armat din spalatoria din Ferentari, incercand sa se ascunda la unele cunostinte in Constanta si apoi in localitatile Lumina, Ovidiu si in statiunile Mamaia si Costinesti, unde a fost prins in timp ce incerca sa se cazeze. El nu a opus rezistenta. Potrivit anchetatorilor, George Bosanceanu, care a fost retinut la scurt timp, ar fi incercat sa-l ascunda pe Marin, care era dat in urmarire generala pentru tentativa de omor si distrugere.

Marin ar fi fost ajutat si de concubina acestuia, minora Aurelia T., care i-ar fi adus haine de schimb si alimente timp de trei zile. Aurelia T. si Bosanceanu au fost retinuti pentru favorizarea infractorului. Deocamdata, Politia nu a confirmat daca Bosanceanu a actionat si el in atacul din Ferentari. Cert e ca el este cercetat in acelasi dosar cu Marin. De retinut ca nu s-a gasit inca arma cu care s-a tras in spalatoria din Ferentari.

Reglare de conturi cu arma-n mana

Potrivit anchetatorilor, actiunea lui Dorel Marin (40 de ani) de marti, 22 august, impotriva lui Ion Lungu, un cunoscut in anturajul clanului Camataru, ar fi fost una de avertizare si intimidare, fiind o reglare de conturi. Lungu, care a facut parte, potrivit anchetatorilor, din gruparea condusa de Sile si Nutu Camataru, a participat, impreuna cu Sile Camataru, Silviu Dudita, Adrian Panduru, Florin Grigore si Irina Cerga, la jefuirea lui Shaul Peleg (13.000 de dolari, 20 de milioane de lei, bijuterii si alte bunuri), dupa ce agresorii s-au dat drept lucratori de politie si au folosit forta pentru a-l obliga pe Shaul Peleg sa-i insoteasca.

Potrivit anchetatorilor, Dorel Marin si Ion Lungu ar fi avut o disputa cu privire la gasirea unui membru al retelei Camatarilor. Nereusind sa afle de la Lungu amanunte cu privire la persoana cautata, Marin l-ar fi atacat cu arma pe Lungu la spalatoria din Ferentari.
Pana la inchiderea editiei, toti cei retinuti asteptau decizia judecatorilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.