Balkan Petroleum Limited, firma londoneza care detine Poli Timisoara, RAFO Onesti si CAROM, si-a schimbat componenta intr-o discretie totala. Documente obtinute de JN arata ca Marian Iancu si-a dat demisia din firma folosita in 2003 pentru preluarea rafinariei din Onesti
Demisia controversatului Marian Iancu a fost semnata de un alt personaj controversat: avocatul bulgar Todor Batkov. Totodata, si sediul firmei a fost mutat la o alta adresa din capitala Marii Britanii. Dupa cum am mai aratat, Batkov reprezinta prin intermediul firmei Calder-A-International interesele unor puternici oligarhi rusi. De asemenea, Batkov reprezinta interesele lui Mikhail Chernoy, om de afaceri de origine rusa caruia ii este interzis accesul pe teritoriul Bulgariei, fiind considerat o amenintare la adresa sigurantei nationale.

Chernoy a fost investigat de agentii guvernamentale din Bulgaria, Israel, Elvetia si Statele Unite pentru implicarea sa in activitati de crima organizata. Mikhail Chernoy raspunde la acuzatiile care i-au fost aduse de-a lungul timpului pe website-ul www.chernoyfund.org, website inregistrat pe numele lui Chernoy si care functioneaza pe un server din Israel. In acest context, trebuie spus ca Chernoy s-a mutat in Israel in 1994, insa si aici a intrat in atentia politiei, care l-a considerat unul dintre nasii crimei organizate rusesti in aceasta tara. Autoritatile israeliene au mai spus despre Chernoy ca se afla in spatele unor asasinate la comanda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.