Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, condamnat la 18 ani de inchisoare, a inaintat la sectia civila a Tribunalului Bucuresti o cerere de despagubire. El cere statului roman suma de patru milioane de euro deoarece a fost detinut ilegal. In cerere Cozma precizeaza ca a fost privat de libertate in mod ilegal timp de 178 de zile, din momentul in care fostul presedinte Ion Iliescu a dat un ordin de gratiere, ordin care a fost ulterior revocat.

La inceputul lunii decembrie 2005, instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis contopirea pedepselor pe care Cozma le-a primit pentru implicarea in doua mineriade: sapte ani si 11 luni inchisoare, pentru mineriada din 1991, pedeapsa executata deja, si zece ani de inchisoare pentru mineriada de la Costesti, din februarie 1999. Prima cerere de eliberare conditionata a "Luceafarului Huilei" a fost respinsa, el putand formula o noua cerere in prima zi a anului viitor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.