Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, unde a inceput sa citeasca materialul de urmarire penala in dosarul Rompetrol. Dupa cinci ore, Patriciu a declarat ca ancheta e departe de a fi finalizata, el acuzand ca actele care l-ar fi ajutat sa-si demonstreze nevinovatia ar fi fost sustrase din dosar. "Va pot da foarte multe exemple. Lipsesc, in primul rand, rezultatele unor obiective de expertiza si rezultatele investigatiilor SRI. Nu mai apar nici rezultatele unor investigatii facute in strainatate. Probabil ca nu le erau favorabile", a dezvaluit afaceristul liberal, el subliniind ca s-au regasit actele prin care se dispun aceste cercetari, dar nu si rezultatele lor.

In acest context, Patriciu a sustinut ca se va mai intalni cu procurorii atunci cand acestia vor depune la dosar toate documentele care lipsesc. Ieri, in acelasi dosar, procurorii au prezentat materialul de urmarire penala si fostului ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiilor Sorin Pantis, dar si vicepresedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Paul Miclaus. Desi fusese citata si Gabriela Anghelaghe, presedintele CNVM, pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile, aceasta nu s-a prezentat la Parchet, ci si-a trimis avocata - care a cerut procurorilor efectuarea unei noi expertize grafologice care sa demonstreze ca anumite mentiuni facute cu pixul pe un document nu sunt ale clientei sale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.