Dumitru Stanescu, secretarul general al Primariei Capitalei, va fi demis luni de primarul general, Adriean Videanu, pe motiv ca a adus prejudicii grave institutiei. Stanescu s-a intalnit cu Octavian Petrovici, liderul PC din Consiliul General, si, potrivit acestuia, a incercat sa-l mituiasca pentru a aproba proiectul lui Costel Constanda de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier de lux.

Octavian Petrovici, liderul consilierilor PC din Primaria Capitalei, a dezvaluit ieri ca, in cursul zilei de joi, "un inalt functionar" din primarie i-a oferit mita pentru a obtine "bunavointa crescuta" a reprezentantilor conservatorilor fata de hotararile "care veneau" in Consiliu din partea lui Costel Constanda. "Acest inalt functionar mi-a pus la dansul pe birou un Monitor Oficial care la mijloc avea un plic. Am intrebat 'domne, ce este cu acest plic?>>. 'Pai, este o donatie>>", a povestit Petrovici modul in care ar fi decurs lucrurile.

Initial, consilierul PC spune ca a crezut ca este vorba de cedarea catre Primaria Capitalei, sub forma de donatie, a unei portiuni din Parcul Bordei, preluat de Constanda. "Nu, este vorba de o donatie personala, pentru dumneavoastra", ar fi sunat precizarea respectivului functionar. "In schimb, trebuia sa votam hotararile care ar fi fost din partea domnului Constanda. In principiu, sunt niste PUZ-uri care tin de Parcul Bordei", a aratat Petrovici care era scopul mitei. Declarandu-se neinteresat de aceasta "oferta", Petrovici mai spune ca a parasit biroul respectivului functionar, al carui nume nu a vrut sa il dezvaluie, si s-a dus la primarul general, Videanu, si apoi la viceprimarul Ludovic Orban, carora le-a relatat situatia.

DEMIS

Inaltul functionar public nu era altul decat Dumitru Stanescu, secretarul general al municipalitatii, care a recunoscut ca s-a intalnit cu Petrovici, insa a negat acuzatiile potrivit carora i-ar fi plasat acestuia un plic cu bani, din partea omului de afaceri Costica Constanda. "E nebun! Nu stiu ce are cu mine. L-am sunat sa-l intreb daca are ceva cu mine. Ne-am intalnit, intr-adevar, joi, insa in nici un moment nu s-a discutat despre sume de bani, plicuri cu bani. Nu i-am dat si nu mi-a dat nici un leu", a spus Dumitru Stanescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.