Tribunalul Bucuresti ar putea ramane in pronuntare la 21 septembrie in procesul intentat de Valentin Ceausescu statului roman, pentru a demonstra ilegalitatea arestarii si a celorlalte masuri luate de anchetatori impotriva sa. Instanta a primit ieri de la Parchetele Militare o adresa in care se spune ca unul dintre dosarele fratelui sau, Nicu Ceausescu, a fost trimis la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, procurorii dispunand, potrivit NewsIn, scoaterea de sub urmarire penala.

Valentin Ceausescu a fost arestat in decembrie 1989, timp de noua luni, sub acuzatia de subminare a economiei nationale, la fel ca si fratii sai. Intre 1996 si 2002, el a atacat legalitatea acestei masuri si a tuturor celorlalte luate in timpul anchetarii sale, prin mai multe plangeri inaintate Parchetului.

In cele din urma, dupa schimbarea Codului de procedura penala, dosarul a ajuns in instanta.
Fiul cel mare al sotilor Elena si Nicolae Ceausescu mai are un proces cu statul roman, caz in care el a revendicat toate bunurile ce au apartinut familiei sale si care au fost confiscate de autoritati in timpul Revolutiei din decembrie.

Nicu Ceausescu a fost condamnat, in 1991, la cinci ani de inchisoare, pentru genocid, instigare la omor deosebit de grav si port ilegal de arma, din care a ispasit doar doi ani.

In 1993, Parchetul Militar a promovat un recurs extraordinar prin care a fost casata sentinta de condamnare. In urma aceleiasi decizii, dosarul a fost retrimis Parchetului pentru continuarea cercetarilor doar pentru infractiuni legate de regimul armelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.