Omul de afaceri Ovidiu Tender, impreuna cu alte cinci persoane, a fost trimis in judecata, cu o saptamana mai inainte de a expira termenul de arestare preventiva.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism l-au gasit vinovat pe Ovidiu Tender, in asa-numitul dosar RAFO-CAROM de nu mai putin de cinci infractiuni.

Rechizitoriul intocmit de procurori are nu mai putin de 500 de pagini. Ovidiu Tender arestat inca din martie este acum deferit justitiei alaturi de Marian Iancu, Cecilia Dumitru, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan, administratori, directori sau angajati ai societatilor, Tender, RAFO, CAROM sau VGB Impex si Oil SRL.

Printre acuzatiile aduse lui Ovidiu Tender se numara inselaciunea, constituirea unui grup de crima organizata si spalarea de bani.

Alaturi de Marian Iancu, asa cum se arata in rechizitoriu, Ovidiu Tender a constituit o "asociatie de societati care sa confere aparenta de legalitate unor relatii comerciale in urma carora s-a vrut de fapt, sa se puna mana pe dispobibilitatile financiare ale societatii CAROM".

In decurs de doi ani, 2002-2004, CAROM, prin transferuri de proprietate si diverse contracte comerciale ilegale derulate intre societatile implicate, a fost practic, decapitalizata.

Prejudiciul stabilit de procurori numai pentru CAROM a fost de aproape 1 miliard si jumatate de lei vechi.

In acelasi timp, nici la buget nu a ajuns nimic, per total, prejudiciul ridicandu-se la peste 2.700 de miliarde de lei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.