Adeverinta medicala prin care sirianul a fost eliberat naste dispute

Medicul Constantin Tanasescu, unul dintre artizanii plecarii sirianului Omar Hayssam din tara, a fost audiat, ieri, de catre procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, unde, timp de mai multe ore, a dat o declaratie scrisa. In continuare, doctorul isi sustine nevinovatia, precizand ca nu are nici o legatura cu eliberarea arabului din Penitenciarul Rahova, acolo unde se afla incarcerat de anul trecut. Ca o replica a celor spuse de Tanasescu, purtatorul de cuvant al lui Omar Hayssam a declarat ca adeverinta medicala care constata existenta a doua metastaze a fost inmanata, in data de 26 aprilie, de medicul Constantin Tanasescu direct lui Hayssam, iar acesta le-a dat-o avocatilor, care au depus-o in instanta.

Procurorii au admis plangerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor impotriva lui Tanasescusi verifica, in prezent, daca acesta se face vinovat de fals intelectual, in legatura cu adeverinta eliberata de el si folosita la eliberarea din arest a lui Omar Hayssam. Avocatul lui Tanasescu, Gheorghe Groza, a declarat, dupa audierile de ieri, ca adeverinta medicala nu a fost eliberata de clientul sau. Avocatul nu a putut da detalii despre traseul certificatului medical, spunand ca nici membrii Comisiei de Disciplina nu s-au lamurit asupra acestui aspect. Cu toate acestea, actul care dovedeste ca Hayssam a suferit o interventie chirurgicala in timpul detentiei, dupa ce fusese diagnosticat cu cancer de colon, a ajuns in dosarul in care sirianul este acuzat de terorism.

Razboiul dintre medic si asistenta

La inceputul scandalului, Tanansescu a declarat ca nu el i-a inmanat adeverinta medicala sirianului, ci asistenta sa, Mariana Vidroi. Mai mult, doctorul afirma ca i-ar fi spus subordonatei sale sa o trimita conducerii inchisorii. De asemenea, el era de parere ca respectivul act nu trebuia sa fie acceptat ca proba in instanta. Tanasescu a spus ca in respectiva adeverinta medicala era mentionata starea de moment a detinutului Omar Hayssam si o serie de recomandari, dar nu continea vreo recomandare de eliberare din penitenciar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.