Conducerea Consiliului Judetean Dolj a trimis mai multe scrisori presedintelui Traian Basescu, premierului Calin Popescu Tariceanu si unor ministri, in care le-a adus la cunostinta problemele cu care se confrunta in stramutarea comunei Rast. Potrivit lui Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, "documentele pe care le-am transmis au un caracter pur informativ. Sigur, nu ma astept sa se rezolve ceva. Nici nu vreau sa se creada ca incerc sa pasez lucrurile la altii. Vreau doar sa-i informez cu privire la stadiul stramutarii comunei Rast. Poate ca ministrii carora le cade in atributii sa anunte nu au facut-o".

Presedintele Consiliului Judetean Dolj a mai declarat ca stramutarea localitatii, grav afectate de revarsarea Dunarii, in luna aprilie a.c., decurge anevoios, localnicii refuzand in continuare sa-si vanda terenurile Consiliului local pentru a putea fi incepute lucrarile de reconstructie pe noul amplasament. "Mai sunt de cumparat aproximativ 60 hectare de teren. Sigur, sunt oameni care nu vor stramutarea, dar acestia constituie un procent foarte mic. Cand am facut referendumul, 85% s-au exprimat in favoarea stramutarii", sustine Ion Prioteasa.

Pe noul amplasament de la Rast trebuie stramutate 1.176 de case, dintre care 576 vor fi refacute in totalitate de guvern, pentru restul de 600 fiind distribuite materiale de constructie. Reconstructia localitatii doljene Rast pe noul amplasament, situat la aproximativ sase kilometri de vechea localitate, este ingreunata de lipsa proprietatii asupra terenurilor pe care urmeaza sa fie ridicata noua comuna, dupa ce, in primavara, inundatiile au afectat grav casele din zona.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.