Fostul secretar general al guvernului, Viorel Hrebenciuc, a fost audiat, ieri, vreme de doua ore, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in calitate de martor in dosarul in care fostul lider al PSD, Adrian Nastase, este acuzat ca, in calitate de presedinte al unui partid, ar fi primit de la reprezentantii legali ai companiilor Eurografica SRL Bucuresti si Vertcom Bacau foloase necuvenite estimate la peste 26 miliarde de lei, reprezentand contravaloarea unor materiale electorale folosite in timpul campaniei electorale din 2004.

Citat telefonic - dupa cum a declarat la iesirea de la audieri - Hrebenciuc a declarat ca n-are legatura cu acuzatiile privitoare la afisele din campania electorala, pentru ca el n-a fost responsabil de campanie. "Nu m-a intrebat nimeni de afise", a declarat Hrebenciuc, precizand ca a explicat anchetatorilor, "in general", dedesubturile unei campanii electorale si cine a fost directorul de campanie al lui Nastase.

Chestionat cu privire la Eurografica SRL, Hrebenciuc a declarat ca nu cunoaste nimic despre aceasta companie: "Eu nu am cunostinta de Eurografica. Chiar nu stiu...", a clamat Hrebenciuc in fata jurnalistilor.

Intrebat despre dosarele in care DNA a vehiculat numele sau, Hrebenciuc s-a facut ca ploua, el negand ca ar fi cercetat de procurorii anticoruptie.

"Nu as putea spune ca m-am simtit confortabil, dar mi-am facut datoria",a spus Viorel Hrebenciuc imediat dupa ce a iesit de la DNA. Explicand faptul ca a venit de bunavoie, in urma unei citatii telefonice, Hrebenciuc a negat ca ar avea calitatea de inculpat in dosarul in care Adrian Nastase este acuzat ca, in calitate de sef al PSD, ar fi primit de la reprezentantii legali ai companiilor Eurografica SRL Bucuresti si Vertcom Bacau foloase necuvenite estimate la peste 26 de miliarde de lei, reprezentand contravaloarea unor materiale electorale folosite in timpul campaniei electorale din 2004.

"Am fost audiat in calitate de martor", a spus Hrebenciuc, care a negat ca ar fi fost directorul campaniei electorale a lui Adrian Nastase in anul 2004. "Vedeti cine a fost director de campanie", a declarat pesedistul, evitand insa sa ofere vreun nume.

Intrebat daca a fost chestionat si cu privire la dosarele in care a fost vehiculat numele sau, Viorel Hrebenciuc, a refuzat sa ofere detalii, ba chiar a negat ca ar fi cercetat in vreo speta penala. intrebat despre dosarul Vidisamp, Hrebenciuc a negat categoric implicarea sa in speta respectiva: "Sunteti mai la curent decat mine... Hrebenciuc nu are legatura cu Vidisamp",

Cat priveste informatiile conform carora numele sau a fost reclamat de Muhammad Munaf in dosarul jurnalistilor romani rapiti in Irak, Hrebenciuc a evitat sa ofere un raspuns transant, dar a dat de inteles ca nu are nici o legatura cu acest caz. "Este o enormitate...", s-a multumit sa spuna pesedistul.

Conform unor surse judiciare, la un moment dat numele lui Hrebenciuc ar fi fost pomenit de Munaf procurorilor romani care s-au deplasat la Bagdad, in categoria persoanelor cu care Omar Hayssam ar fi facut afaceri. Din acest motiv, procurorii Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie au disjuns (separat) faptele lui Hayssam din dosarul rapirii jurnalistilor de presupusele relatii de afaceri ale acestuia cu Viorel Hrebenciuc, Gabriel Oprea, Ovidiu Musetescu si Mircea Ursache. Astfel, la un moment dat a fost sesizat procedural DNA, care urma sa verifice daca afirmatiile lui Munaf fac referire la fapte care reprezinta, conform legii, infractiuni de coruptie. Pana acum insa, DNA nu a mai facut referire la acest dosar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.